Faculteit Maatschappij & Gedrag

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) is met bijna 8 duizend studenten en 1300 medewerkers de grootste onderwijs- en onderzoeksinstelling op het gebied van de maatschappij- en gedragswetenschappen in Europa. 

Zij organiseert het onderzoek en onderwijs vanuit vier domeinen: psychologie, communicatiewetenschap, pedagogische en onderwijswetenschappen, en sociale wetenschappen: antropologie; geografie, planologie & internationale ontwikkelingsstudies; politicologie en sociologie.

Deze waaier aan vakgebieden biedt oneindig veel mogelijkheden voor interessante en belangwekkende publieksprogramma’s. Soms organiseren we die naar aanleiding van de actualiteit, een fenomeen of urgente kwestie. Soms naar aanleiding van de publicatie van een nieuwe bundel of een boek van FMG-medewerkers.

Na het sluiten van de deuren vanwege het coronavirus zijn we in 2020 begonnen met de populaire online programmareeks Great Thinkers, waarin docenten en onderzoekers van de faculteit grote denkers uit de canon van de sociale wetenschappen bespreken.

 

partner content