Terugblik

Engelstalig evenement
SPUI25 in spe
02 05 19
Onbegrensd
De tweeheid voorbij

Mens óf dier, man óf vrouw, mentaal óf fysiek: tweeheid ligt besloten in het westerse denken en heeft haar wortels in de fundamenten van onze taal. De tweeheid schept orde, dwingt ons te kiezen tussen het een of ander – maar willen of kunnen we die keuze wel altijd maken? Steeds luider klinkt het protest tegen dichotomieën die ons begrenzen. Is het mogelijk de tweeheid achter ons te laten?

Datum
Donderdag 2 mei 2019 17:00 uur
Locatie
SPUI25
11 02 19
Onbegrensd
De intelligentie van planten

Eeuwenlang dachten wij dat alleen de mens beschikte over gevoel en intelligentie. Planten en dieren waren van een andere orde. Dit beeld is aan het kantelen: steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ook planten intelligent zijn. Tijdens dit derde programma in de reeks ‘Onbegrensd’ bespreken wetenschappers en kunstenaars de voor ons nog grotendeels verborgen wereld van de intelligentie van planten

Datum
Maandag 11 feb 2019 17:00 uur
Locatie
SPUI25
24 05 18
Onbegrensd
De vervagende scheidslijn tussen mens en dier

In dit tweede programma in de reeks ‘Onbegrensd’ buigen wij ons over de vervagende grenzen tussen mens en dier. Sinds de opkomst van dierenactivisme in de jaren zeventig van de vorige eeuw worden de concepten ‘mens’ en ‘dier’ ontdaan van de vanzelfsprekendheid die zij eeuwenlang hadden. Hoe verhouden wij ons tot het dier?

Datum
Donderdag 24 mei 2018 20:00 uur
Locatie
SPUI25