Athenaeum Boekhandel

Athenaeum Boekhandel, opgericht in 1966, is een van de grootste eigenzinnige en onafhankelijke boekhandels van Nederland.

Zij heeft haar hoofdvestiging op het Amsterdamse Spui. Zij heeft een winkel in Haarlem, neemt deel in de museumwinkel van het Rijksmuseum en Martyrium en Van Rossum in Amsterdam. Een belangrijke pijler van de identiteit is het Nieuwscentrum op het Spui, trekpleister voor (jonge) creatieve geesten met een uniek aanbod tijdschriften en zines uit de hele wereld.

Athenaeum is een van de founding fathers van SPUI25. Naast het organiseren en initiëren van programma’s over literatuur, boeken, schrijvers en lezers verzorgt Athenaeum Boekhandel ook de boekverkoop van onze fysieke programmering. Met hun boekenstand zijn de boekverkopers van de overkant met grote regelmaat te vinden in de zaal van SPUI25.

Samen organiseren we ieder jaar de ‘State of Translation’, waarin een ervaren vertaler zijn of haar visie verwoordt in een lezing over de stand van het vertalen. Een andere terugkerende en goedbezochte is de franstalige reeks Het Franse Seizoen, met grote namen uit de Franse literaire wereld. Athenaeum Boekhandel werkt ook veel samen met uitgeverijen uit binnen en buitenland voor publiekelijke viering van bijzondere boekpublicaties.

partner content