20190308_Wolf
Foto door Dapo Abideen via Pexels
Vrouw-zijn anno nu

Wolf

Wat maakt de vrouw? Deze vraag is in 2019 onverminderd actueel: gender en gender(on)gelijkheid staan bovenaan de publieke agenda. Op internationale vrouwendag onderzoeken we tijdens de presentatie van Maartje Laterveers essaybundel ‘Wolf’ wat het betekent om vandaag vrouw te zijn.

In de feministische essaybundel Wolf onderzoeken dertien vrouwen ‘de vrouw’ vanuit diverse achtergronden en invalshoeken. De vrouw in kunst, film en muziek, de vrouw als moeder, rolmodel of lustobject, als moslima, de vrouw als sekse en als gender, als meisje en als oudere vrouw, als vrouw – en wat is dat dan? Tijdens de presentatie van Wolf wordt het publiek geprikkeld, bewustgemaakt en bieden we ruimte een open gesprek. Waar het debat over vrouw-zijn nu veelal in polariserende oneliners wordt gevoerd, pleiten de auteurs van Wolf juist voor verdieping, analyse en reflectie. In dit programma spreken we met Maartje Laterveer en de andere auteurs over onder andere de pil, vrouw zijn in tijden van #metoo en de vrije wil van de vrouw.

Met: Maartje Laterveer, Marcella van der Kruk,  Anaïs van Ertvelde, Nelleke Noordervliet, Marja Pruis, Herien Wensink, Naema Tahir en Bo van Houwelingen.

Gerelateerde programma’s
13 02 20
Over mannen en mannelijkheid
Sfinx

‘Een vrouw wordt niet als vrouw geboren, maar tot vrouw gemaakt’, schreef Simone de Beauvoir. Maar hoe zit het met de man? Dit onderzocht Maartje Laterveer samen met dertien mannelijke essayisten in de bundel Sfinx, die deze avond wordt gepresenteerd.

Datum
Donderdag 13 feb 2020 20:00 – 21:30
Locatie
SPUI25