Atlas Contact

Uitgeverij Atlas Contact is een toonaangevende literaire uitgeverij met een breed en veelzijdig fonds. Atlas Contact publiceert zowel Nederlandse en vertaalde fictie als non-fictie, waaronder geschiedenis, filosofie, management, psychologie en natuur. Binnen deze genres biedt Atlas Contact auteurs een podium voor kennis, inzicht en schoonheid, reflectie op het heden, verleden en de toekomst, op de menselijke ervaring, cultuur en maatschappij. De auteurs van Atlas Contact staan voor originaliteit, onafhankelijkheid van geest, nieuwsgierigheid, hoge kwaliteit van stijl en inhoud. Eenvoud en toegankelijkheid, diepgang, maar ook lichtvoetigheid en humor zijn daarbij belangrijke stijlelementen.

De ruim veertig toegewijde medewerkers van Atlas Contact werken met expertise en met veel plezier aan het tot stand komen en verspreiden van alle uitgaven onder een zo ruim mogelijk lezerspubliek.

De geschiedenis van Atlas Contact gaat terug tot 1887 – de oprichtingsdatum van uitgeverij L.J. Veen. Het is een onafhankelijke en zelfstandig opererende uitgeverij die onderdeel is van het uitgeefconcern VBK.

Atlas Contact en Spui25 organiseren al enige jaren samen evenementen en boekpresentaties in de zaal op het Spui over geschiedenis, politiek, management en leiderschap en maatschappelijk relevante onderwerpen, en in de Lutherse kerk met auteurs als Ian Buruma, Barbara Ehrenreich, Babs Gons, Geert Mak, Fokke Obbema en Jeanette Winterson. Vanaf 2021 is Atlas Contact volwaardige partner van Spui25.