Literaire talkshow!

Letteren Live #4

Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds lanceren de nieuwe literaire talkshow: Letteren Live. Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen presenteren het programma, dat ook per video wordt verspreid. De gasten van de vierde editie zijn Conny Braam, Thomas Verbogt en Sebastiaan Chabot.

In deze 1,5meter-editie van Letteren Live interviewt Roos van Rijswijk Conny Braam over haar nieuwe roman Wij zijn de wrekers over dit alles (Atlas Contact) waarin ze een onbekende kant van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog belicht, namelijk die van vele Zuid-Afrikanen (en anderen volkeren) die meevochten tegen Hitler omdat hen zelfbeschikkingsrecht in het vooruitzicht was gesteld. Ronald Ockhuysen gaat in gesprek met Thomas Verbogt over Als je de stilte ziet (Nieuw Amsterdam), zijn schrijfstijl en de rol van muziek in deze roman maar ook tijdens het schrijfproces. Daarnaast is er een videocolumn van Sebastiaan Chabot die aan de fameuze opleiding Creative Writing aan New York University volgde en nu debuteert met De slaap die geen uren kent.

Over deze programmareeks
Gerelateerde programma’s
29 05 20
Literaire talkshow!
Letteren Live #5

Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds lanceren de nieuwe literaire talkshow: Letteren Live. Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen presenteren het programma, dat ook per video wordt verspreid. De gasten van vijfde editie zijn Mohamed Benzakour, Wystke Versteeg en Martin de Haan.

Datum
Vrijdag 29 mei 2020 17:00 uur
Locatie
Online
12 12 19
Literaire talkshow!
Letteren Live #3

Deze derde editie van Letteren Live gaan Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen in gesprek met schrijfster Marente de Moor over haar roman Foon, en met woordkunstenaar Babs Gons over de traditie van spoken-word. Jasper Albinus draagt een column voor en Rita Zipora vertelt én zingt over haar schrijverschap.

Datum
Donderdag 12 dec 2019 17:00 uur
Locatie
SPUI25
14 11 19
Literaire talkshow!
Letteren Live #2

Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen verzorgen de presentatie van de nieuwe literaire talkshow, een initiatief van Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds. De gasten van de tweede Letteren Live zijn al bekend: Kees van Beijnum, Iduna Paalman, Aai Prins en Bregje Hofstede.

Datum
Donderdag 14 nov 2019 17:00 uur
Locatie
Online