Literaire talkshow!

Letteren Live #3

Deze derde editie van Letteren Live gaan Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen in gesprek met schrijfster Marente de Moor over haar roman Foon, en met woordkunstenaar Babs Gons over de traditie van spoken-word. Jasper Albinus draagt een column voor en Rita Zipora vertelt én zingt over haar schrijverschap.

De derde editie van Letteren Live vindt plaats op donderdag 12 december om 17.00 uur aanstaande. Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen gaan in gesprek met schrijfster Marente de Moor.

Haar roman Foon stond op de shortlist van de Bookspot Literatuurprijs en werd bekroond met de Jan Wolkers Prijs. Met woordkunstenaar Babs Gons spreken we over de traditie van spoken- word: bij deze kunstvorm draait het allemaal om de kracht van vertellen. Gons bracht dit jaar Hardop uit, een boek met daarin bijdragen van 18 toonaangevende spoken- word artiesten in Nederland. Rita Zipora zingt en vertelt over haar schrijverschap. Daarnaast is er een column van Jasper Albinus, een van de net afgezwaaide talenten uit het Slow Writing Lab 2019. We eindigen met een feestelijke borrel.

Presentatoren

Roos van Rijswijk is schrijver en recensent voor NRC Handelsblad. Ze schrijft korte verhalen, die zijn gepubliceerd in meerdere literaire tijdschriften en deels in het Engels zijn vertaald. Haar debuutroman Onheilig (Querido) werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Ook werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot hét literair talent van 2017.  Van Rijswijk interviewde op diverse podia (o.a. Crossing Border) en in boekhandels (o.a. Athenaeum)  schrijvers over hun werk.

Ronald Ockhuysen is hoofdredacteur van Het Parool. Hij begon zijn loopbaan bij de Volkskrant als toneelrecensent en was daar tot 2008 filmjournalist. Tussen 2002 en 2008 werkte hij ook als programmamaker bij de VPRO; onder meer als presentator van het R.A.M.-journaal en het wekelijkse filmprogramma Cinema.nl. In 2008 stapte hij over naar Het Parool; aanvankelijk als chef van de kunst- en mediaredactie, in 2015 werd hij benoemd tot hoofdredacteur.

Over deze programmareeks
Gerelateerde programma’s
23 04 20
Literaire talkshow!
Letteren Live #4

Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds lanceren de nieuwe literaire talkshow: Letteren Live. Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen presenteren het programma, dat ook per video wordt verspreid. De gasten van de vierde editie zijn Conny Braam, Thomas Verbogt en Sebastiaan Chabot.

Datum
Donderdag 23 apr 2020 17:00 uur
Locatie
Online
14 11 19
Literaire talkshow!
Letteren Live #2

Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen verzorgen de presentatie van de nieuwe literaire talkshow, een initiatief van Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds. De gasten van de tweede Letteren Live zijn al bekend: Kees van Beijnum, Iduna Paalman, Aai Prins en Bregje Hofstede.

Datum
Donderdag 14 nov 2019 17:00 uur
Locatie
Online
24 10 19
Literaire talkshow!
Letteren Live #1

Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds lanceren de nieuwe literaire talkshow: Letteren Live. Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen presenteren het programma, dat ook per video wordt verspreid. De gasten van de eerste editie zijn Rob van Essen, Stacey Esajas, Gershwin Bonevacia en Barbara de Lange.

Datum
Donderdag 24 okt 2019 17:00 uur
Locatie
SPUI25