Een prettig gesprek2
Een prettig gesprek

15 jaar na de moord op Theo van Gogh

2 november is het vijftien jaar geleden dat Theo van Gogh werd vermoord. Deze avond herdenken we Theo van Gogh en spreken we over zijn werk, de vrijheid van meningsuiting en het einde van de ironie.

De moord op Theo van Gogh, op een ogenschijnlijk gewone dinsdagmorgen op straat in Amsterdam, schokte heel Nederland. Van Gogh, rasprovocateur maar ook gelauwerd regisseur, (scenario)schrijver, acteur, columnist, programmamaker en televisiepresentator was om zijn werk en uitspraken van het leven beroofd. Wat deed dit met Nederland? Hoe kijken we nu naar Van Goghs werk? En hoe staat het ervoor met de vrijheid van meningsuiting?

Hierover spreken we deze avond met onder meer Max Pam, Natascha van Weezel, Theodor Holman, Gijs van de Westelaken, Ronald Ockhuysen, Doesjka van Hoogdalem, Massih Hutak en Femke Halsema.

Gerelateerde programma’s
13 11 20
Literaire talkshow!
Letteren Live #8

Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds lanceren de nieuwe literaire talkshow: Letteren Live. Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen presenteren het programma, dat ook per video wordt verspreid. De gasten van achtste editie zijn Wim Willems, Martine Woudt en Maria Farag.

Datum
Vrijdag 13 nov 2020 17:00 – 18:30
Locatie
Online
01 12 20
Literaire talkshow!
Letteren Live #9

Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds lanceren de nieuwe literaire talkshow: Letteren Live. Marjolijn de Cocq en Ronald Ockhuysen presenteren het programma, dat ook per video wordt verspreid. De gasten van negende editie zijn Esther Gerritsen, Christiaan Weijts en Joost Oomen.

Datum
Dinsdag 1 dec 2020 17:00 – 18:30
Locatie
Online
14 10 20
Een avond over miskramen
Maar ik hield al wel van je

Jaarlijks krijgen 11,5 op de 1000 vrouwen een miskraam – en dat zijn alleen de geregistreerde gevallen. Geen miskraam is hetzelfde. Iedereen ervaart haar of zijn eigen leed. Deze avond spreken we hierover bij de presentatie van het boek ‘Maar ik hield al wel van je’ van journalist en schrijver Marjolijn de Cocq. Moderatie: Ronald Ockhuysen.

Datum
Woensdag 14 okt 2020 20:00 – 21:30
Locatie
Online