De Onvolmaakten #1

AI als psycholoog en bemiddelaar in de liefde

In deze driedelige reeks gaat Ewoud Kieft in gesprek met experts van allerhande achtergrond over de toekomstige rol van AI in ons leven. Deze eerste editie spreekt Ewoud Kieft met Tila Pronk en Nadja Muller-den Blijker over AI als psycholoog en bemiddelaar in de liefde.

In zijn roman De Onvolmaakten schetst Ewoud Kieft een samenleving waarin kunstmatige intelligentie tot alle facetten van het leven is doorgedrongen: als praktische gids, luisterend oor, mental coach en bemiddelaar in de liefde. Wat begon als een handige applicatie, groeide uit tot een trouwe levenspartner onder de naam Gena, die de hoofdpersoon, Cas, in al zijn beslissingen begeleidt en als geen ander zicht heeft op de belangrijke gebeurtenissen in zijn leven. In De Onvolmaakten schetst Kieft een realistisch toekomstscenario en laat hij zien hoe innig de relatie tussen mens en machine kan worden. Is volledige versmelting mogelijk? Of zijn de verschillen uiteindelijk onoverbrugbaar?

Gerelateerde programma’s
17 06 20
Moeten we bang zijn voor AI?

Gezichtsherkenning, zelfrijdende auto’s, algoritmisch nepnieuws, Tinder-matches, deepfakes en sollicitatiegesprekken met een computerprogramma. Of we het nu willen of niet, we worden omringd door artificiële intelligentie. Maar wat betekent dat? Naar aanleiding van het nieuwe boek van Stefan Buijsman buigen we ons over de gevaren van AI. Met: Stefan Buijsman, Ewoud Kieft, Maaike Harbers en Miriam Rasch (moderator).

Datum
Woensdag 17 jun 2020 17:00 – 18:00
Locatie
Online
06 03 19
De nationale cursus Artificial Intelligence
AI te slim af

Kunstmatige intelligentie, oftewel AI, is niet meer weg te denken uit de samenleving, en met de dag groeit haar rol in onze levens. Maar waar staat AI eigenlijk voor? En is haar invloed louter positief of zitten er ook mindere kanten aan? Wegkijken is niet langer een optie

Datum
Woensdag 6 mrt 2019 20:00 – 21:30
Locatie
SPUI25