Faculteit Economie en Bedrijfskunde

De faculteit Economie en Bedrijfskunde onderwijst en onderzoekt op vakgebieden economie, data science, bedrijfskunde, business analytics, accountancy, control, econometrie, finance en entrepreneurship. 

Dit onderwijs en onderzoek is georganiseerd in de Amsterdam Business School (ABS) en de Amsterdam School of Economics (ASE). Daar studeren in totaal ruim 7 duizend studenten en werken circa 500 medewerkers.

SPUI25 en de FEB organiseren samen programma’s op het snijvlak van de actualiteit en economie, zoals bijvoorbeeld De coronacrisis en de economie, waarin experts van de faculteit en daarbuiten ingaan op de impact van de coronamaatregelen op de Nederlandse en internationale economie.

Room for discussion 
Soms werken we met samen met Room for Discussion, het illustere discussieplatform van de studentenvereniging van de faculteit waarbij studenten bekende academici, politici, economen en andere gasten interviewen. Vanwege het verschijnen van de Nederlandse vertaling van het boek The Uninhabitable Earth werd de populaire jonge klimaatjournalist David Wallace-Wells geïnterviewd over klimaatverandering.