Boom Uitgevers Amsterdam

Boom Uitgevers Amsterdam is een uitgeverij van non-fictie die zich richt op verschillende onderwerpen en markten. Naast boeken en tijdschriften in druk (folio) ontwikkelen zij digitale en online uitgaven, zoals e-books, webbased platformen, expert communities en apps.

Boom Uitgevers Amsterdam is sinds begin jaren zeventig gevestigd in Amsterdam, en is onderdeel van Koninklijke Boom Uitgevers. Bij SPUI25 worden met name de filosofie- en geschiedenistak voor het voetlicht gebracht.

Zo bogen wij ons naar aanleiding van de nieuwe vertaling van Michel Foucaults Bekentenissen van het vlees over diens Geschiedenis van de seksualiteit. Zowel foucaultianen van het eerste uur als geïnteresseerde leken konden hun hart ophalen tijdens deze avond waarin wij ingingen op het spreken en denken over seksualiteit – en hoe deze historisch zijn bepaald. Ook was het een verademing om ons tijdens de herfstige lockdown voor even in literair Parijs te wanen. In het programma ‘Met Parijse pen. In de voetsporen van schrijvers’ presenteerden oud-directeur van SPUI25, Margot Dijkgraaf, en fotograaf Bart Koetsier hun nieuwste boek waarin de lezer in de voetsporen treedt van beroemde schrijvers wier verhalen zich afspelen tegen de achtergrond van de Champ-Elysées, de Sorbonne en quartier Pigalle.