Dean Bowen presenteert Synecdoche, New York

Schrijvers in het Donker

Voor bioscoop Rialto maakt schrijver Basje Boer al enkele jaren de programmareeks Schrijvers in het Donker, waarin film en literatuur elkaar ontmoeten. In de tweede editie van een nieuw seizoen sprak zij Dean Bowen over de rol die films spelen in zijn schrijverspraktijk – in het bijzonder Synecdoche, New York (Charlie Kaufman, 2008).

Bekijk Synecdoche, New York op zaterdag 28 mei, om 16.30 uur in Rialto de Pijp.

Voor de twee besproken fragmenten, zie hier (Bucky O’Hare) en hier (Ellar Coltrane).

Over de sprekers

Basje Boer is schrijver. Ze heeft drie boeken op haar naam, waarvan de roman Nulversie (2019, Nijgh & Van Ditmar) de meest recente is. Daarnaast schrijft ze essays over film en andere cultuur, met name voor De Groene Amsterdammer.

Dean Bowen is dichter. Hij publiceerde twee dichtbundels, waarvan Bokman (2018) werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Tot voor kort was hij stadsdichter van Rotterdam. Bowen schrijft vaak over identiteit, zowel vanuit zijn persoonlijke beleving als vanuit maatschappelijk perspectief.

Gerelateerde programma’s
28 10 21
Thomas Heerma van Voss presenteert Adaptation
Schrijvers in het donker

Voor bioscoop Rialto maakt schrijver Basje Boer al enkele jaren de programmareeks Schrijvers in het Donker, waarin film en literatuur elkaar ontmoeten. In de eerste editie van een nieuw seizoen sprak zij Thomas Heerma van Voss over de rol die films spelen in zijn schrijverspraktijk – in het bijzonder Adaptation (Spike Jonze, 2002). Bekijk Adaptation op zaterdag 6 november, om 16.50 uur in Rialto.

Datum
Donderdag 28 okt 2021 19:00 – 20:00