20200206_hetfranseseizoen
Foto door slon_dot_pics via Pexels
Het Franse seizoen

Philippe Besson

Gedurende het seizoen 2017-2018 organiseert L’Institut Français i.s.m. Athenaeum Boekhandel ontmoetingen met schrijvers uit diverse categorieën, allen vertegenwoordigers van de bruisende literaire wereld in het Frankrijk van vandaag.

In deze tweede bijeenkomst van de reeks Het Franse Seizoen spreekt Olivier Barrot met Philippe Besson, romancier van fijnzinnige romans en geëngageerd schrijver. Philippe Besson volgde de campagne van Emmanuel Macron voor de presidentsverkiezingen 2017 en schreef hierover het zojuist verschenen en goed besproken boek ‘Un personnage de roman.’ We bespreken zijn eerdere werk, inspiratiebron voor met name filmmaker Patrice Chéreau, evenals zijn streven om de politieke realiteit te duiden in zijn werk.

Philippe Besson zal zijn werk signeren. Hij wordt geïnterviewd door journalist Olivier Barrot. Barrot is bedenker en presentator van onder andere het tv-programma ‘Un livre, un jour’ op France 3.

De voertaal is Frans

Gerelateerde programma’s
04 02 20
Het Franse seizoen
Macha Makeïeff

In de reeks ‘Het Franse Seizoen’ neemt Olivier Barrot de literaire stand van zaken in Frankrijk onder de loep. Deze editie interviewt hij Macha Makeïeff. Voertaal: Frans.

Datum
Dinsdag 4 feb 2020 20:00 uur
Locatie
SPUI25
10 12 19
Het Franse Seizoen
Julia Deck

In de reeks ‘Het Franse Seizoen’ neemt Olivier Barrot de literaire stand van zaken in Frankrijk onder de loep. Deze editie interviewt hij Julia Deck. Let op! De voertaal van dit programma is in het Frans.

Datum
Dinsdag 10 dec 2019 17:00 uur
Locatie
SPUI25
08 10 19
Het Franse Seizoen
Marc Dugain

In de reeks ‘Het Franse Seizoen’ neemt Olivier Barrot de literaire stand van zaken in Frankrijk onder de loep. Deze editie interviewt hij schrijver en avonturier Marc Dugain. Deze oprichter van luchtvaartmaatschappijen heeft een succesvolle dubbelcarrière als schrijver en filmregisseur.

Datum
Dinsdag 8 okt 2019 20:00 uur
Locatie
SPUI25