De nieuwe inburgeringswet

De nieuwe Inburgeringswet staat voor de deur. Vanaf 2021 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de inburgering van nieuwkomers. Bovendien wordt de inburgeringseis verhoogd van niveau A2 naar niveau B1. Dat is heldere taal. Maar hoe steekt de nieuwe Inburgeringswet nu eigenlijk in elkaar en wat zijn precies de gevolgen voor gemeenten, docenten én nieuwkomers?

In deze lezing neemt Maartje Groot van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid u mee in de wereld van de nieuwe inburgering. Voor wie is het bedoeld, hoe moet het eruit komen te zien en hoe verschilt de nieuwe inburgering van de oude inburgering? Tijdens de lezing is er onder meer aandacht voor de drie verschillende leerroutes, de vernieuwde intake en het Plan Inburgering en Participatie (PIP). Na de lezing is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Over de spreker

Maartje Groot heeft de master Political Sciene gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2015 werkt ze als senior beleidsadviseur bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waar ze verantwoordelijk is voor de Veranderopgave Inburgering.