20200206_hetfranseseizoen
Foto door slon_dot_pics via Pexels
Het Franse seizoen

Chantal Thomas

Gedurende het seizoen 2017-2018 organiseert het Frans Instituut i.s.m. Athenaeum Boekhandel ontmoetingen met schrijvers uit diverse categorieën, allen vertegenwoordigers van de bruisende literaire wereld in het Frankrijk van vandaag.

In deze serie, opgezet en gepresenteerd door Olivier Barrot, beginnen we op 2 oktober met een programma rondom Chantal Thomas, een toonaangevende Franse intellectueel. Chantal Thomas is universitair onderzoekster en schrijft zowel biografische essays voor een groot publiek (over de Sade, Casanova, Roland Barthes – van wie ze een leerling was) als theaterstukken en geliefde romans (waaronder Afscheid van de koningin dat werd bekroond met de Prix Femina en verfilmd) en verschillende filmscenarios. Ze wordt geïnterviewd door journalist Olivier Barrot. Hij is bedenker en presentator van onder andere het tv-programma ‘Un livre, un jour’ op France 3.

Tijdens deze bijeenkomst kijken we naar haar vele interesses en talenten en belichten we de veelzijdigheid van haar oeuvre. Ook zal Chantal Thomas haar meest recente werk signeren, waanronder het zojuist in het Frans verschenen Souvenirs de la marée basse (2017).

De voertaal is Frans

Gerelateerde programma’s
04 02 20
Het Franse seizoen
Macha Makeïeff

In de reeks ‘Het Franse Seizoen’ neemt Olivier Barrot de literaire stand van zaken in Frankrijk onder de loep. Deze editie interviewt hij Macha Makeïeff. Voertaal: Frans.

Datum
Dinsdag 4 feb 2020 20:00 uur
Locatie
SPUI25
10 12 19
Het Franse Seizoen
Julia Deck

In de reeks ‘Het Franse Seizoen’ neemt Olivier Barrot de literaire stand van zaken in Frankrijk onder de loep. Deze editie interviewt hij Julia Deck. Let op! De voertaal van dit programma is in het Frans.

Datum
Dinsdag 10 dec 2019 17:00 uur
Locatie
SPUI25
02 04 19
Het Franse Seizoen
Christophe Barbier

Olivier Barrot zal dit nieuwe seizoen schrijvers van verschillende genres ontmoeten en zo de literaire stand van zaken in Frankrijk belichten die het culturele Frankrijk anno nu weerspiegelen. De lezingen worden samengesteld en gepresenteerd door Olivier Barrot, in samenwerking met het Institut français des Pays-Bas, Athenaeum Boekhandel en SPUI25.

Datum
Dinsdag 2 apr 2019 20:00 uur
Locatie
SPUI25