De Groene Amsterdammer

Sinds 1877 is De Groene Amsterdammer een onafhankelijk, kritisch en betrokken weekblad. Kort na de oprichting sprak de redactie zich al uit tegen kolonialisme, toonde zich pleitbezorger voor algemeen kiesrecht en verzette zich tegen totalitair denken. Nog altijd bepaalt de redactie zijn eigen koers, zonder commerciële invloed van buitenaf.

In een tijd van intellectuele verschraling, biedt De Groene Amsterdammer verfrissende ideeën, nieuwe feiten en onverwachte inzichten. De redactie beperkt zich tot wat er werkelijk toe doet in de wereld, durft de ruimte te nemen voor intellectuele verdieping en probeert continu weerstand te bieden aan de verleiding van versimpeling, van zwart-witdenken. Bij de opwinding van de dag – de incidenten en schandaaltjes – zoekt De Groene naar de structurele actualiteit die daaronder ligt. Met diepgravende onderzoeksjournalistiek en essays van de beste denkers uit binnen- en buitenland.

De Groene Amsterdammer heeft geen winstoogmerk. De aandelen van het weekblad zijn in handen van een stichting. Alle inkomsten komen ten goede aan het bewaken van kwaliteitsjournalistiek en het maken van het tijdschrift. Inmiddels ondersteunen meer dan 30.000 abonnees onze journalistieke missie.